Sint Willibrordus, 's-Heerenhoek

St.Willibrordus, begonnen 1873, Th.Asseler. Driebeukige neogotische kruisbasiliek in vroeggotische vormen. Zuilen met knopkapitelen en gestucadoord-houten gewelven. Roosvensters in de eindgevels van het transept en de torengevel. Exterieur in sobere baksteenvormen met versieringen in gele steen. Hoge toren van twee vierkante geledingen en een kort achtkant met frontalen en spits. Neogotische altaren en koorramen uit de bouwtijd. Orgel met Hoofdwerk, Bovenwerk en vrij Pedaal, gemaakt in het laatste kwart van de vorige eeuw. Klokkenstoel met gelui bestaande uit een klok van Michael Burgerhuys, 1620, diam. 57 cm en een moderne klok.

Deken Holtkampstraat 9 4453 AH 's-Heerenhoek Ja
AC 746 Borsele