Klein Monsterhoek, Borssele

"Klein Monsterhoek". Boerderij. Met hardstenen hekpalen aan Monsterweg. XVIIId. Bakstenen woonhuis met pannen zadeldak en tuittopgevels met datering 1765 in jaarankers. Herme, begin XVII, in noktuit geplaatst. Bakgoot op ijzeren beugels. Schuifvensters met rollagen erboven. Paneelvoordeur XVIII. Kruiskozijnen in topgevel en tweelichts raamkozijn. Achtergevel met T-schuifvensters en 3-ruits bovenlicht (aanvankelijk 9-ruits schuiframen). Tegelkamers in interieur. Aangebouwde houten schuur met rieten zadeldak en eindschild. Witte omrandingen. Wagenschuur in zwart geteerd houten wanden met witte omrandingen en pannen zadeldak. Bakhuis-zomerhuis 1890. Wed en hoefstal op erf.

Monsterweg 60 4454 AC Borssele Ja
B 1840 Borsele