Grotestraat 120, Borne

Herenhuis met verdieping en schilddak met hoekschoorstenen, gebouwd in 1865 voor Levi Salomon Spanjaard, medefirmant van de textielfabriek S.J. Spanjaard te Borne. Voorgevel in op het 18e eeuwse gevelschema teruggaande eclectische trant met flauw getoogde vensters, waarin zesruitsschuiframen. De hoeken van de gevel en de middenpartij worden gemarkeerd door verdiepte, gepleisterde pilasters, waarboven de houten kroonlijst is verkropt. Rechthoekig venster boven de ingang, in geprofileerde omlijsting. Balcon op consoles, met gietijzeren hek. In het fries onder de kroonlijst liggende vensters.

Grotestraat 120 7622 GP Borne Ja
Grotestraat 122 7622 GP Borne