Oude Schooldijk 1, Borculo

Boerderijtje (XIX A) op rechthoekige plattegrond; dwars geplaatst voorhuis onder met riet gedekt schilddak; schuurgedeelte met middenlangsdeel onder met riet en rode Hollandse pannen gedekt zadeldak met schild. De deeldeuren springen terug t.o.v. de achtergevel. In de voorgevel een 12-ruits schuifvenster behorend tot de opkamer, een opgeklampte deur met 6-ruits bovenlicht en twee 24-ruits schuifvensters met luiken. In de linker zijgevel een 6-ruits kelderlicht en daarboven een luik in het voorhuis; een opgeklampte deur, een 4-ruits venster met luiken en, elkaar afwisselend, drie getoogde staldeuren en drie gietijzeren stalraampjes in het schuurgedeelte. In de rechter gevel van schuurgedeelte drie gietijzeren stalraampjes en twee opgeklampte deuren. In de achtergevel, te weerszijden van de sprong voor de deeldeuren een klein houten venster. Oorspronkelijk interieur.

Oude Schooldijk 1 7271 PE Borculo Ja
F 1224 Borculo