Kerkpad 3, Ten Boer

NED.HERV.KERK. Groot rechthoekig kerkgebouw, restant van Benedictijnerklooster; de muren en koorsluiting rijk geleed met flauwspitsbogige nissen en cirkels in de zwikken; uitgebouwde traptoren in de noordgevel. Inwendig nissengeleding in de oostelijke travee en nissenfries met bakstenen kapitelen en consoles. In de wand een steen met 1565. Boven de scheidingsmuur balk met 1618. De kerk bezit een 17e eeuwse preekstoelkuip; twee offerblokken, twee overhuifde banken waarin gotische koorstoelen zijn verwerkt. Twee gesneden houten kronen plm 1800. In de dakruiter klok uit 1705. Eenklaviers orgel in 1894 door J. Doornbos met 18e eeuwse delen.

Kerkpad 3 9791 CV Ten Boer Ja
A 3410 ten Boer