Fraeilemaweg 18, Losdorp

Herv.Kerk en toren op een door water omgeven kerkhof. Van oud materiaal in 1775-'76 herbouwde kerk met vrij ervoor staan de toren, met de kerk verbonden door een tussengeleding. Toren 1662 verhoogd in 1848. Het inwendige dateert geheel uit 1775: gesneden preekstoel met trap, achterschot, klankbord en lezenaar; doophek met gesneden lezenaar; drie koperen blakers. Lambrizering en banken met panelen en schot met deur onder de orgelgalerij. Avondmaalstafel. Op het koor enige zerken. Herenbank waarop koperen blakers. Offerkist. Twee psalmborden. Orgelkas van N.A. Lohman met resten van het instrument uit 1830. Klokkenstoel met klok van T. Goossens, 1709, diam. 97 cm. Mechanisch smeedijzeren torenuurwerk, eerste helft 17e eeuw.

Fraeilemaweg 18 9907 PB Losdorp Ja
I 90 Bierum