Hofstraat 2, 's-Heerenberg

R.K. Kerk (St. Pancratius). Driebeukige kruisbasiliek in neogotische trant met 5/8 gesloten koor, geflankeerd door 3/8 gesloten kapellen en driezijdig gesloten dwarsschipsarmen. Hoge toren met ingesnoerde naaldspits. Het bouwwerk is ontworpen door Alfred Tepe en gebouwd van 1895-'97. Meubilair van Willem Mengelberg. Klokkenstoel met gelui van drie klokken van G. van Wou, 1496, respectievelijk diam. 142,2 cm., 127 cm. en 113,8 cm. Oorspronkelijk hebben deze klokken in de Hervormde Kerk (voormalige R.K. Kerk H.H. Georgius en Pancratius) gehangen. Sedert 1839 in deze kerk. Mechanisch torenuurwerk, is buiten gebruik gesteld. Kerk en toren vervullen een belangrijke stedenbouwkundige functie in het harmonische geheel van het kasteel met het daaraan grenzende deel van het stadje. Orgel met twee klavieren en pedaal uit 1906 van de orgelmaker Maarschalkerweerd & Zoon.

Hofstraat 2 7041 AD 's-Heerenberg Ja
H 1081 's-Heerenberg