Slot Doornenburg. Omgracht kasteel op ongeveer vierkante plattegrond, voorzien van kantelen, uitgekraagde hoektorentjes en aan de westzijde een gotische trapgevel, waarnaast een slanke spietoren. Het in gedeelten in de loop der 14e en 15e eeuw tot stand gekomen bouwwerk werd in 1937-'42 ingrijpend gerestaureerd, in 1944-'45 verwoest en sedertdien in de vroegere staat herbouwd. Uitgestrekte voorburcht met poort, geflankeerd door ronde torens, een weergang op bogen met half-rond uitgebouwde en een vierkante toren, een gotische kapel met arkeltorentje en driezijdige sluiting, alsmede een kasteel-boerderij.

Houten ophaalbrug naar de poort van de voorburcht, met ophaalmechanisme, en houten loopbrug naar het kasteel.

Kastelen, landhuizen en parken Kasteel, buitenplaats oorspronkelijke functie Ja
Kerkstraat 27 6686 BS Doornenburg Ja