Sint Jansgeleen 2, Spaubeek

Huis Sint Jansgeleen, gelegen op een vroeger omgracht terrein. Rechthoekig twee verdiepingen hoog huis van mergel, 1567, met driepasfries aan de voorzijde en een alliantiewapen boven de ingang. Haakvormig twee verdiepingen hoog huis van baksteen, XVII A; een vleugel later verlengd; met mergelbanden en in mergel omblokte vensters; keldervensters met accoladebogen.XVI ? Haakvormige hoeve van baksteen met speklagen van mergel, 1720 en 1730; ingangspoort met valbrugsponning, waarboven een herplaatste wapensteen, 1571. De in 1961 uitgebrande gedeelten van de schuur en stallen zijn nog niet herbouwd.

Sint Jansgeleen 2 6176 RA Spaubeek Ja
Sint Jansgeleen 1 6176 RA Spaubeek