Klein Boeschoten, Garderen

Hoeve "klein Boeschoten". Mooie boerderij, blijkens eerste vermelding in de leenacteboeken in oorsprong reeds in 1326 als wildforstersgoed aanwezig. Thans van vroeg 19e eeuws karakter met hoog wolfdak, door riet en pannen gedekt, gepleisterde voorgevel, waarin vensters met luiken en zes- en negenruitsschuiframen (het meest westelijke schuifraam ter plaatse van een kort na 1900 gedichte voordeur). In de heerd een zeer groot tableau met paarse tegels, waarop Oud-Testamentische voorstellingen. Onder de heerd wildkelder met lange gang, beide gedekt door bakstenen tongewelven. In 1951 de deel met zorg vernieuwd. Links een bakhuis onder pannen zadeldak. Op het, fraai in het houtgelegen, erf een langgerekte schaapskooi op gemetselde voet, met rieten dak en kort na 1900 ingebouwde zijbaander. Langs de westelijke toegangsweg tot het erf een tweede schaapskooi, eveneens op gemetselde voet, door riet en pannen gedekt. De tweede schaapskooi ligt op hetzelfde perceel A 716.

Hoge Boeschoterweg 78 3886 PR Garderen Ja
A 1322 Garderen