Tsjerkebuorren 7, Easterwierrum

Toren en kerkhof. Op een door bomen omzoomd kerkhof staande forse ongelede 14e eeuwse bakstenen toren, blijkens steen in de zuidmuur in 1589 hersteld, gerestaureerd plm 1950. Op het kerkhof zeven grafzerken van de familie Vogelsang, daterende uit de 16e en 17e eeuw. In de toren negen grafzerken, zes tegen de muren en drie op de vloer, sommige met beeldhouwwerk, andere met wapens. Klokkenstoel met klok van G. van Wou en J. ter Steghe?, 1537, diam. 100,3 cm. Mechanisch torenuurwerk, 1911, later voorzien van een een synchroonmotor. Op uurwerk: J.Y. de Vries. Het torenuurwerk is afkomstig uit Drogeham.

Kerkhof Uitvaartcentra en begraafplaatsen Begraafplaats en -onderdelen oorspronkelijke functie
Kerktoren Religieuze gebouwen Kerk en kerkonderdeel oorspronkelijke functie Ja