Herv. Kerk, toren en kerkhof. Bakstenen vroeggotisch gebouw met wat jonger koor; toren in 1858 vernieuwd. Fraai merendeels 18e eeuws meubilair t.w. gebeeldhouwde preekstoelleuning met trap, achterschot en klankbord (1759, door E. Swalue), doophek, doopbekken op voet, lambrizering en verdere westelijke wand met renaissancespijlen, banken, familiebanken Aylva, vier psalm-borden. Rood zandstenen priesterzerk, een 16e eeuwse zerk door Claes Jansz (in de toren), en een aantal 17e en 18e eeuwse zerken onder de houten vloer. Klokkenstoel met gelui van twee klokken van Thomas Both en Willem van Aelten, 1569, resp. diam. 98 cm. en 111 cm. Mechanisch torenuurwerk G. de Looze, Leeuwarden, 1904. Orgel in 1880 gemaakt door L. van Dam en Zonen.

Kerkhof Uitvaartcentra en begraafplaatsen Begraafplaats en -onderdelen oorspronkelijke functie
Tsjerkepaad 3 9025 BM Bears Ja