Groot Oever 10, Balkbrug

BOERDERIJCOMPLEX, met jaartalsteentje bij achterdeur 1835, bestaande uit dwars voorgebouwd woonhuis onder rietgedekt schilddak en haaks daarop aangebouwd bedrijfsgedeelte onder aan achterzijde afgewolfd rietgedekt zadeldak met uilebord. Detaillering vensters woon- en stalgedeelte gewijzigd; strokendeur met 9-ruitsbovenlicht; staafankers en ankerdatering 1835; beitelingen langs geveltop. Deeldeuren en mandeur met 9-ruitsbovenlicht in middenbeuk bedrijfsgedeelte, dat a.h.w. uit twee in elkaar overlopende bouwlichamen bestaat resp. uit steen en gepotdekselde delen opgetrokken en elk onder rietgedekt afgewolfd schilddak.

Groot Oever 10 7707 PV Balkbrug Ja
F 3189 Avereest