Groot Oever 6, Balkbrug

Boerderij, tweede helft 19e eeuw van het langdeeltype onder afgewolfd schilddak, het woongedeelte onder pannen het bedrijfsgedeelte onder riet. Uilebord aan achterzijde. Voorgevel met kwartholle zwenking en rechte afsluiting door eenvoudig geprofileerde kroonlijst, is symmetrisch ingedeeld door strokendeur met getoogd bovenlicht. Getoogde zesruits- en vierruitsschuifvensters. In zijgevels kelderlicht met diefijzers, zesruitsschuifvenster, mestdeuren en halfronde stalvensters. In lengterichting aan bedrijfsgedeelte aangebouwd grote schuur van gepotdekselde delen, onder rietgedekt schilddak, waarvan achterste deels bakstenen gedeelte in oorsprong potstal. Op voorerf bakhuisje onder pannen gedekt zadeldak en windveren langs geveltop.

Groot Oever 6 7707 PV Balkbrug Ja
F 817 Avereest