Marsumerweg 12, Appingedam

Herv.Kerk en toren. Vermoedelijk nog uit de 12e eeuw daterend eenbeukig kerkje met even inspringend halfrond gesloten koor; het muurwerk versierd door spaarveld, bekroond door tandlijsten, het dak aan de noord- en oostzijde belegd met holle-bolle pannen. Kerk hersteld van oorlogsschade. Gelijktijdig met de kerk ontstane ongelede toren door zadeldak gedekt. De kerk bevat een eenvoudige preekstoel met klankbord, 1792. Eenvoudige koorafsluiting. Banken met bollen op de eindschotten, waarschijnlijk uit 1788. Zerk 1653. Klokkenstoel met klok van J. en A. Simon en P. Joly, 1620, diam. 92,1 cm.

Marsumerweg 12 9901 TP Appingedam Ja
L 65 Appingedam