Provincialeweg 37, Adorp

Cafe-slijterij met aangebouwd bedrijfsgedeelte. Het twee bouwlagen tellende hoofdgebouw is in aanleg mogelijk 18e eeuws; het is uit witgesausde baksteen opgetrokken en wordt gedekt door een met blauwe tuiles du nord pannen belegd schilddak met twee topschoorstenen; goot met eenvoudige geprofileerde gootlijst langs voor- en zijgevels; goot op klossen langs achtergevel; staafankers. Op de hoeken der voorgevel bakstenen pilasters. Zesruitsschuifvensters en vensters zonder roedenverdeling in voor- en zijgevels. De achtergevel is blind. Het (vermoedelijk later) parallel aan het hoofdgebouw eveneens in baksteen koud opgetrokken bedrijfsgedeelte, wordt gedekt door een deels met riet, deels met hollandse pannen belegd schilddak en aan een zijde doorgetrokken schild. Twee stel inrijdeuren en deuren en vensters van verschillende soort.

Sport, recreatie, vereniging en horeca Horeca oorspronkelijke functie Ja
Provincialeweg 37 9774 PA Adorp Ja