Oude Havenstraat 1, Buitenpost

N.H.Kerk en Toren op omheind Kerkhof. In 1613 na een brand herbouwde dorpskerk met vijfzijdig gesloten koor, welk gedeelte door steunberen geschoord is. Ongelede 12e eeuwse toren, later verhoogd. In de kerk gotisch doopvont, preekstoel met rugschot en klankbord, alles 1769, doophek, doopbekkenhouder, vijf herenbanken, waarvan twee overhuifd. Tweeklaviers orgel gemaakt door L. van Dam en Zonen. In 1973 uitgebreid met een vrij Pedaal. Zes rouwborden, 1720-1780; epitaaf 1759, zeven 17e eeuwse wapenborden, zes 16e eeuwse zerken, zevenentwintig 17e eeuwse zerken en een kinderzerkje, drie 18e eeuwse en twee 19e eeuwse zerken in de kerk en een 17e eeuwse op het kerkhof. Mechanisch torenuurwerk.

Oude Havenstraat 1 9285 TC Buitenpost Ja
A 4325 Buitenpost