Herv. kerk (St. Helena). Flinke, laatgotische pseudobasiliek nabij de heuveltop, tegen welks helling het dorp is gebouwd. Toren laatromaans, ca. 1200 of XIII A, koor met de oostelijke drie schiptraveeën midden XV of XV B en westelijk drie schiptraveeën, ca. 1500 XV A. Zuilen, kruisgewelven op kraagstenen, waarvan die in het oostelijk deel met opmerkelijke sculptuur. Ook in de boogzwikken van het zuiderportaal goed beeldhouwwerk. Gewelfschilderingen, XV. Negen koperen kronen en zes wandarmen. Orgelkas in barokke vormen, Westvaals werk uit 1760. Rugpositief in 1811. Eikenhouten klokkenstoel met viergelui van Van Bergen, 1946. Anoniem klokje, begin 20ste eeuw in de spits. Mechanisch smeedijzeren torenuurwerk met inscripties, later voorzien van elektrische opwinding.

Landstraat 22 7121 CR Aalten Ja