Broeksestraat 7, Babyloniënbroek

Ned. Herv. Kerk, bestaande uit een met riet gedekt rechthoekig koor uit de 14e eeuw, een blijkens een steen in 1664 herbouwd eenbeukig schip, dat hoger en breder is dan het koor en voorzien van rondboogvensters en vlakke pilasters, tegen de westkant van het schip een fragment van de middeleeuwse, van groot formaat baksteen opgetrokken kerk. Op het dak, tegen de westgevel, een dakruiter met spits. In het schip houten tongewelven, het koor mist de bebording. Gesneden eiken kansel uit 1631. Memoriebord uit 1806 voor de kerkmeester van den Beek. Mechanisch torenuurwerk, B. Eijsbouts, 1923, elektrisch opgewonden.

Broeksestraat 7 4269 VA Babyloniënbroek Ja
A 934 Aalburg