Villa Oorsprong, Schoorl

Villa ‘Oorsprong’ met een in gele baksteen gemetselde kade, boenstoep en hekwerk. De villa is opgebouwd vanuit een rechthoekig grondplan, bestaande uit drie bouwlagen en een kelder. De muren zijn opgetrokken uit rode baksteen. Alle kozijnen zijn in eiken uitgevoerd. Het asymmetrische, rietgedekte zadeldak start ter plaatse van de noordoostgevel halverwege de eerste bouwlaag. Aan de zuidwestgevel start het dak vanuit de vloer van de tweede bouwlaag. De kap is aan de zuidoostzijde voorzien van een dwarskap met een zadeldakvorm. Aan drie zijden worden de kappen beëindigd met een wolfseind, de dwarskap is aan de noordoostzijde voorzien van een topgevel.

Villa Woningen en woningbouwcomplexen Woonhuis(K) oorspronkelijke functie
Bobbeleweg 11 1871 HB Schoorl Ja