Nationaal Monument Oranjehotel, 's-Gravenhage

Oranjehotel, bestaande uit:

- een cellenblok, met daarin in het bijzonder gang D met dodencel 601;
- de gevangenisringmuur langs de Van Alkemadelaan vanaf de perceelgrens van het cellenblok, de scherpe hoek volgend aan de zijde van de Stevinstraat tot aan de huidige, tijdelijke toegang tot het cellenblok, daarin in het bijzonder de grote poort en de loopdeur, bronzen herdenkingsplaquette;
- natuurstenen herdenkingsmonument met bloembak en vlaggenstokhouder aan de zijde van de Stevinstraat;
- de open ruimte tussen het cellenblok en de gevangenismuur daarin in het bijzonder het klinkerpad tussen cellenblok en poorten.

532525

Gevangenis Bestuursgebouwen, rechtsgebouwen en overheidsgebouwen Gerechtsgebouw(E) oorspronkelijke functie Ja
Van Alkemadelaan 1258 2597 BP 's-Gravenhage Ja
V 8241 's-Gravenhage