's-Gravelandseweg 37, Weesp

Houten boerderijensemble bestaande uit een tweetal bouwwerken.
Het woongedeelte is gebouwd op een vrijwel vierkante plattegrond en wordt gedekt door een met gesmoorde tuile-du-nordpannen belegd mansardedak. Het woongedeelte is opgetrokken op een bakstenen plint. De naar de weg gerichte kopse hoofdgevel is uit verticale kraaldelen samengesteld, terwijl de beide langsgevels uit horizontale rabatdelen zijn opgebouwd. Het hierachter aangebouwde houten bedrijfsgedeelte wordt gedekt door een flauw hellend zadeldak. Het bedrijfsgedeelte is samengesteld uit horizontale, houten rabatdelen.

Houten schuur, achter het hoofdvolume en gebouwd op rechthoekige plattegrond wordt gedekt door een met gesmoorde tuile-du-nordpannen belegd zadeldak.

NHW-Houten huizen fort Uitermeer

Schuur(M) Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) oorspronkelijke functie