's-Gravelandseweg 4, Weesp

Houten boerderijensemble bestaande uit een hoofdgebouw en een schuur. Het hoofdgebouw bestaat uit een houten woongedeelte op een vrijwel vierkante plattegrond, onder een geknikt mansardedak en een in het verlengde ervan onder een iets lager zadeldak aangebouwd bedrijfsdeel. Beide daken zijn belegd met gesmoorde tuile-du-nordpannen. Het uit rabatdelen geconstrueerde woongedeelte is opgetrokken op een bakstenen plint. Het hierachter aangebouwde houten bedrijfsgedeelte bestaat uit donkergroen geschilderde houten delen, met in de zijgevels eenvoudige, houten stalramen.

Schuur, gesitueerd links, achter de rooilijn van het hoofdvolume en gebouwd op een rechthoekige plattegrond. De schuur wordt gedekt door een zadeldak belegd met gesmoorde tuile-du-nordpannen. De schuur bestaat uit op een lage gemetselde plint rustende rabatdelen.

NHW-Houten huizen Weesp

tekst complex volgt