Slotklooster, Steyl

Omschrijving complexonderdeel 8

Natuurstenen UITBEELDING VAN HET H. HART VAN JEZUS. Christus' pose is zegenend. Er direct omheen verschillende perken, het geheel gevat in een amandelvorm zoals deze ook voorkomt bij de uitbeelding van de Goede Herder bij de missiepaters. Erachter een loofgang met geboomte (moerbeibomen?).

Waardering complexonderdeel 8

Het beeld is van algemeen belang als onderdeel van de aankleding van de kloostertuin en omdat het H. Hart een rol speelde bij de Steijler congregaties. Opvallend is de amandel- of mandorlavorm van de aanleg die het beeld omgeeft en de heiligheid van het uitgebeelde onderstreept.

528347
Slotklooster

Omschrijving van het complex

Omstreeks 1914 gebouwd kloostercomplex, bestaande uit Slotklooster voor de orde der Dienaressen van de H.Geest van Altijddurende Aanbidding (onderdeel 1) en tuin (onderdeel 2) met ommuring (onderdeel 3) en historische artefacten (onderdelen 4 tot en met 12). Het kloostercomplex is gesitueerd vlakbij de Maas, in het westelijk deel van het kloosterdorp Steyl. Het gehele kloosterterrein is omsloten door een hoge bakstenen muur, waardoor het slotkarakter wordt benadrukt.

Religieuze gebouwen Klooster, kloosteronderdl oorspronkelijke functie Ja
Kloosterstraat 19 5935 CA Steyl BY Ja