Slotklooster, Steyl

Omschrijving complexonderdeel 3

Bakstenen OMMURING van de beide percelen van de kloostertuin, met lisenen en natuurstenen afdekkingen. Aan de zijde van de Maas vervangen door muur van betonnen segmenten.

Waardering complexonderdeel 3

De ommuring is van algemeen belang omdat hij een sterke visuele, fysieke en functionele scheiding vormt tussen klooster en buitenwereld. Tevens vanwege de materialisatie en geleding.

528342
Slotklooster

Omschrijving van het complex

Omstreeks 1914 gebouwd kloostercomplex, bestaande uit Slotklooster voor de orde der Dienaressen van de H.Geest van Altijddurende Aanbidding (onderdeel 1) en tuin (onderdeel 2) met ommuring (onderdeel 3) en historische artefacten (onderdelen 4 tot en met 12). Het kloostercomplex is gesitueerd vlakbij de Maas, in het westelijk deel van het kloosterdorp Steyl. Het gehele kloosterterrein is omsloten door een hoge bakstenen muur, waardoor het slotkarakter wordt benadrukt.

Religieuze gebouwen Klooster, kloosteronderdl oorspronkelijke functie Ja
Kloosterstraat 19 5935 CA Steyl BY Ja