Inleiding

TUINHUIS, behorend bij het pand op de Herengracht 346 en Huidenstraat 2 dat reeds van rijkswege is beschermd onder monumentnummer 1812.

Omschrijving

Het tuinhuis, daterend uit het begin van de achttiende eeuw, opgetrokken op rechthoekige plattegrond bevat één bouwlaag onder een plat dak. De houten voorgevel bevat één schuifraam met roedenverdeling en aan weerszijden een houten paneeldeur met bovenlicht. De traveeën worden van elkaar gescheiden door houten pilasters. De gevel wordt afgesloten door een eenvoudige kroonlijst. Het interieur bestaat uit één ongedeelde ruimte.

Waardering

Het tuinhuis is van cultuurhistorisch belang als representant van het achttiende eeuwse tuinhuis, alsmede van ruimtelijk functioneel belang vanwege de relatie met de tuin en het grachtenhuis.

Pand met tuinhuis

Complex van pand met tuinhuis. Het complex bestaat uit de twee genoemde onderdelen.