Bultweg 7, De Bult

Omschrijving onderdeel 3: TUINMUUR, ong. 1800; ten zuiden van het huis naast de boomgaard; door pilasters gelede bakstenen muur met afdeklaag van iets schuin geplaatste platte bakstenen in twee lagen; tussen de pilasters, juist boven maaiveldniveau, ontlastingsbogen; de noordzijde van de muur is gepleisterd.

Waardering: TUINMUUR van algemeen belang _vanwege de ouderdom _vanwege de cultuurhistorische en functionele waarden

517458
De Bult
Complexomschrijving

Omschrijving complex: De historische buitenplaats De Bult ligt enkele kilometers ten noordoosten van Steenwijk en bestaat uit een bescheiden landhuis, gebouwd in 1798, en een klein, voornamelijk achter het huis gelegen landschappelijk parkje, waarvan de aanleg uit de bouwtijd van het huis dateert; er staat fraai en oud monumentaal loofhout en het patroon van slingerpaden is nog duidelijk herkenbaar; er is een kleine vijver; de moestuin als zodanig is verdwenen; wel resteren een fruitmuur en een boomgaard; langs de voordeur van het huis ,dat vrij dicht bij de weg staat, loopt een segmentboogvormig pad, dat bij de twee ingangshekken eindigt; de hekken zijn nieuw en derhalve voor de bescherming van ondergeschikt belang; de kleine buitenplaats wordt omringd door bezittingen van derden. De historische buitenplaats De Bult bestaat uit de volgende onderdelen: HUIS (1), PARKAANLEG (2) en TUINMUUR (3).

Waardering: De historische buitenplaats De Bult is van algemeen cultuurhistorisch belang als goed voorbeeld van een kleine gaaf bewaard gebleven buitenplaats met een landschappelijke aanleg van ong. 1800.

Tuinmuur Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen oorspronkelijke functie Ja
Bultweg 7 8346 KA De Bult BY Ja