Inleiding

Twee GRENSPALEN NR. "848" aan weerszijden van een eenvoudig spijlenhek over het riviertje de Glane op de rijksgrens tussen Nederland en Duitsland in het dorp Glanerbrug. Het hek is voor de bescherming van ondergeschikt belang maar vormt wel de verbinding tussen de beide grenspalen.

Omschrijving

Twee vierzijdige taps toelopende palen van Bentheimer steen met piramide-vormige beëindiging en de inscriptie "848".

Waardering

Twee grenspalen van cultuurhistorisch en stedebouwkundig belang vanwege: - de functie als markering van de rijksgrens tussen Nederland en Duitsland

- de beeldbepalende situering van de palen langs de doorgaande weg naar Duitsland in het grensdorp Glanerbrug

Grenspaal Voorwerpen op pleinen en dergelijke Grensafbakening oorspronkelijke functie Ja
Enschede Gronausestraat ongenum. Ja