Dwarsdeelschuur op rechthoekige plattegrond met zadeldak.

Langsgevel aan straatzijde in geteerde, houten delen, 2 stel zwart geteerde houten mendeuren met klinket en hoge raampjes; witte omkaderingen.

Rechter kopgevel met (vernieuwde) houten zwart geteerde delen met diverse vensters. Achtergevel tot halve hoogte met baksteen, voorzien van diverse houten venstertjes met roedeverdeling; daarboven houten zwart geteerde delen. Linker kopgevel met twee gedeelde staldeuren. Zadeldak gedekt met riet, overhangende daken, overstekken met geschulpte windveer en uitgezaagde makelaar; rijk uitgesneden consoles.

Waardering

Dwarsdeelschuur van architectuur- en cultuurhistorische waarde en van waarde als hoofdonderdeel van het complex.

507648
Der Boede

Boerderij, in 1875 gebouwd in streek-eigen bouwtrant bij landgoed Der Boede.

Omschrijving

Het complex bestaat uit een woning, een dwarsdeelschuur in het verlengde daarvan, losstaand; een varkenshok dwars op de schuur.

Gaaf boerderijcomplex, van cultuurhistorische en architectuurhistorische waarde.

Koudekerke BY Vlissingsestraat 23 Ja