Dorpsstraat 5, Koekange

Inleiding

Bijschuur gebouwd rond 1910-1915 gelijktijdig met het in Art Nouveau-stijl gebouwde hoofdgebouw en daarmee vermoedelijk ontworpen door G. Otten Jzn.. De schuur staat ten zuiden van de boerderij.

Omschrijving

Bijschuur opgetrokken in baksteen en gedekt door een zadeldak belegd met geglazuurde muldenpan. De voorgevel bevat twee vijfkantige vensters met roedeverdeling en een klein gietijzeren roosvenster in de top; windveren. Zijgevels met loop- en wagendeuren alsmede brede getoogde gietijzeren stalvensters. Achtergevel met twee getoogde gietijzeren stalvensters.

Waardering

Bijschuur van cultuurhistorisch en architectuurhistorisch belang als essentieel onderdeel van het complex. Gaaf.

507390
Dorpsstraat 5

Inleiding

Boerderijcomplex bestaande uit een boerderij en een naastgelegen potstal. Het geheel is gebouwd rond 1910-1915 vermoedelijk naar ontwerp van G. Otten Jzn. Met betrekking tot de erfinrichting: de rij met kastanjes langs de klinkerbestrating versterkt het statige uiterlijk.

Waardering

Boerderijcomplex van architectuurhistorisch en stedebouwkundig belang vanwege de typologie van de schuur (constructie), de vormgeving en het materiaalgebruik alsmede vanwege de zeer karakteristieke ligging. Betrekkelijk gaaf. Zeldzaam vanwege de constructie.

Bijschuur Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) oorspronkelijke functie Ja
Dorpsstraat 5 7958 RK Koekange BY Ja