Steenbergen 1, Zuidwolde

Bijschuur gebouwd in ambachtelijk-traditionele stijl, gelegen ten oosten achter de boerderij.

Omschrijving

Houten bijschuur op gemetselde en natuurstenen basis onder rietgedekt schilddak; de onderste rand van de dakvlakken zijn gedekt met Hollandse pannen. Gepotdekselde zijgevels; constructie met ankerbalkgebinten en stijlen. In de lange voorgevel een hoge dubbele inrij- en loopdeur; achtergevel met drieruits vensters.

Waardering

De bijschuur is architectuurhistorisch en stedebouwkundig van belang als gaaf en waardevol onderdeel van het complex.

507307
Steenbergen 1-3

Inleiding

Boerderijcomplex bestaande uit een hallehuisboerderij en een bijschuur, gebouwd in een amachtelijk traditionele stijl. Het complex ligt markant op een kruising van wegen in Steenbergen. Een tweede bijschuur ten noorden naast de boerderij is rond 1972 afgebroken.

Waardering

Boerderijcomplex van architectuur-, cultuurhistorisch en stedebouwkundig belang vanwege de typologie, de vormgeving, de ensemblewaarden en markante situering in Steenbergen.

Bijschuur Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) oorspronkelijke functie Ja
Steenbergen 1 7921 BV Zuidwolde BY Ja