Bunderstraat 32, Meerssen

Inleiding

In een traditionele bouwstijl met elementen van de Engelse Cottage stijl in 1918 ontworpen vrijstaand WOONHUIS. Het woonhuis werd ontworpen in opdracht van Dirk Willem Stork, direkteur van de Stork Machinefabriek te Hengelo.

Enkele bijbouwen aan de achterzijde van het woonhuis zijn uitgesloten van bescherming.

Omschrijving

Het woonhuis heeft een rechthoekige plattegrond in dwarsrichting, telt twee bouwlagen en wordt afgedekt door een geknikt zadeldak met tuiles du Nord pannen. Het pand is opgetrokken in baksteen en hout. Het woonhuis heeft rechthoekige houten vensters en deuren. De vensters zijn voorzien van houten luiken. In de topgevel van de front- en achtergevel bevindt zich een ovaal houten zoldervenster. Tussen de eerste en de tweede bouwlaag is een scheiding aangebracht door middel van houten balken. Het overstekend dak heeft aan de frontgevelzijde een decoratieve houten beëindiging. Dakkapellen.

Waardering

Het woonhuis Bunderstraat 32 bezit architectuurhistorische waarde vanwege de esthetische kwaliteiten van het ontwerp en de toegepaste bouwstijl die in Limburg vrijwel niet wordt aangetroffen. Het woonhuis is van algemeen belang op grond van de architectonische gaafheid van het exterieur en de regionale zeldzaamheid.

Bunderstraat 32 6231 EL Meerssen Ja
Woningen en woningbouwcomplexen Woonhuis(K) Cottage