Hertenkamp 3, Tholen

Omschrijving

Eenvoudig roodbruin bakstenen koetshuis, gedateerd 1903, met zadeldak gedekt met rode kruispannen. Nieuwe aanbouw met plat dak valt niet onder de bescherming.

Koetshuis van belang als onderdeel van complex.

495997
Ostrea

Inleiding

Grote vrijstaande villa genaamd Ostrea en bijbehorend koets- huis; beide in 1903 gebouwd voor Johannes Wilhelm Wagtho, toenmalige burgemeester, tevens rentmeester van het kroondomein en directeur van een oestermaatschappij. Het complex, net buiten de zuidwestelijke stadsomwalling gelegen, wordt omgeven door een tuin. De naam Ostrea herinnert aan de oestercultuur.

Het complex bestaat uit de volgende onderdelen:

- Villa.