Inleiding

Schuur, gebruikt als AARDAPPELBEWAARPLAATS en vermoedelijk gebouwd rond 1880 in opdracht van het Ministerie van Justitie.

Omschrijving

Eenvoudige langgerekte schuur met houten kapconstructie en riet gedekt schilddak met overstek. De gevels zijn deels uit hout opgebouwd en van buiten met turfblokken afgedekt. Houten deuren aan voorzijde.

Waardering

Schuur gebouwd rond 1880, van architectonisch, typologisch, stedebouwkundig en functioneel belang alsook van belang als essentieel onderdeel van de Rijkswerkinrichting Veenhuizen. Wat betreft materiaalgebruik (onder andere turf) uniek.

Aardappelschuur Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) oorspronkelijke functie Ja
Veenhuizen Schuur Limietweg, Veenhuizen, Veenhuizen Ja