Generaal van den Boschweg 5, Veenhuizen

Inleiding

Gebouwd rond 1930 in opdracht van het Ministerie van Justitie als SCHAAPSKOOI bij Bankenbosch. Het gebouw is overgeplaatst naar de Generaal van den Boschweg en wordt gebruikt als opslagruimte en timmerwerkplaats.

Omschrijving

In sobere stijl gebouwde en evenwijdig aan de Vijfde Wijk gelegen langgerekte schuur. Gedekt door een met pannen belegd zadeldak. De gevels zijn deels in hout en deels in baksteen opgetrokken. De zuidelijke topgevel heeft een (verbrede) inrijdeur met een smaller 18-ruits bovenlicht. Zijgevels met groen gebeitste houten ventilatieluiken en 6- ruits ramen (horizontaal geplaatst). Noordelijke zijde herbergt de werkplaats.

Waardering

Essentieel en functioneel onderdeel van het uitzonderlijk waardevolle complex Veenhuizen en van architectonisch, typologisch belang en stedebouwkundig belang. zeldzaam en gaaf.

Schaapskooi Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) oorspronkelijke functie Ja
Generaal van den Boschweg 5 9341 AC Veenhuizen Ja