Generaal van den Boschweg 34, Veenhuizen

Inleiding

Blok van twee WONINGEN gebouwd in 1919 in opdracht van het Ministerie van Justitie en ontworpen door J.G. Robbers.

Omschrijving

In sobere en functionele stijl uitgevoerd dubbel woonhuis, opgetrokken uit baksteen en gedekt door een samengesteld rieten schilddak; schoorstenen. De bakstenen gevels zijn deels met hout bekleed en hebben onder meer vensters (met gewijzigde detaillering) met luiken in de voorgevel en verdiepingsramen onder een overstekende rieten kap. Overhoeks geplaatste ingangsportiek. Zijdeur onder houten luifel.

Waardering

Essentieel onderdeel van het uitzonderlijk waardevolle complex Veenhuizen en van architectonisch en stedebouwkundig belang. Overwegend gaaf.

Generaal van den Boschweg 34 9341 AD Veenhuizen Ja
Generaal van den Boschweg 36 9341 AD Veenhuizen