Van Asch van Wijckskade 2, Utrecht

Uit het tweede kwart der 19e eeuw daterend langgerekt pand, vrijwel geheel gepleisterd, met verdieping en mezzanino onder flauwhellend, met pannen gedekt schilddak, uitgevoerd in streng-neoclassicistische trant, beneden resteren nog enkele diepterugliggende schuifvensters, voorts bezit de voorgevel diepterugliggende, tweedelige mezzaninovensters, alsmede cordonlijsten, de gevels worden afgesloten door een omlopende, gecorniste gegroefde kroonlijst. Meerdere woningen omvattend pand, als middenpaviljoen deeluitmakend van de door J.D. Zocher ontworpen stadsuitleg ter plaatse van de v.m. stadswallen,van kenmerkende streng-neoclassicistische architectuur.

Van Asch van Wijckskade 2 3512 VM Utrecht Ja
Van Asch van Wijckskade 2 Bis 3512 VM Utrecht