Linie Ochten-Spees, Kesteren

Gedeelte van de Linie Ochten-Spees. Van deze op het einde van de 18e eeuw aangelegde linie is onder meer bewaard gebleven een deel van het Werk op de Rijnbandijk aan de Spees, gelegen ten Noorden van de Rijnbandijk, bestaande uit een (grotendeels verlande) hoofdgracht, een hoofdwal en een terreplein. Van het terreplein is alleen beschermd een strook van 15 meter breedte die de binnenzijde van de hoofdwal volgt.

467855
Linie Ochten-Spees
Complexomschrijving

Dit complex bestaat uit de volgende onderdelen: 1. zie voor omschrijving bij complex-onderdeel met het monumentnummer: 23656; 2. zie voor omschrijving bij complex-onderdeel met monumentnummer: 23657; 3. zie voor omschrijving bij complex-onderdeel met monumentnummer: 23658; 4. LINIE OCHTEN-SPEES, zie voor omschrijving bij complex-onderdeel met monumentnummer: 467855.

Verdedigingswerken en militaire gebouwen Omwalling oorspronkelijke functie Ja
Kesteren Gedeelte Linie Ochten-de Spees, Rijnbandijk Ja