Gedeelte van de Linie Ochten-De Spees. Van deze op het einde der 18e eeuw aangelegde linie zijn bewaard: het vestingwerk de Spees, bestaande uit een bastion met gracht; aansluitend een ca. 80 meter lang gedeelte van de Liniedijk.

23658
Linie Ochten-Spees
Complexomschrijving

Dit complex bestaat uit de volgende onderdelen: 1. zie voor omschrijving bij complex-onderdeel met het monumentnummer: 23656; 2. zie voor omschrijving bij complex-onderdeel met monumentnummer: 23657; 3. zie voor omschrijving bij complex-onderdeel met monumentnummer: 23658; 4. LINIE OCHTEN-SPEES, zie voor omschrijving bij complex-onderdeel met monumentnummer: 467855.

Verdedigingswerken en militaire gebouwen Omwalling oorspronkelijke functie Ja
Kesteren Gedeelte Linie Ochten-de Spees Ja