Dorpsstraat 45, Cadier en Keer

Midden 18e eeuws vakwerkhuis (oorspronkelijk boerderij) op L-vormige plattegrond, zonder verdieping en onder met rode Hollandse pannen gedekte zadeldaken.

De witgeverfde kopgevel aan de straat is opgetrokken in baksteen en mergel, heeft een zwarte plint, op de begane grond twee 6-ruits vensters en op de verdieping twee 4-ruits vensters, waartussen een beeldnisje.

De vakwerkgevels hebben een grotendeels zwarte, stenen voet, zwart geteerd stijl- en regelwerk, witgeverfde en met leem gevulde vakken en kleine ongedeelde vensters.

In het voormalige schuurgedeelte (// straat) hoge deeldeuren.

Vanwege de constructie, de hoofdvorm en de bescheiden gevelopeningen een vrij gaaf en representatief voorbeeld van 18e eeuwse vakwerkbouw en als zodanig van belang uit oogpunt van oudheidkundige en volkskundige waarde.

Dorpsstraat 45 6267 AA Cadier en Keer Ja
B 1207 Cadier en Keer