Professor Duboisweg 2, Haelen

In 1916 door prof.dr Eugene Dubois - in navolging van de Amerikaanse arts C.H.R. Campbell - op zijn landgoed "De Bedelaar" ter bestrijding van muggen gebouwde VLEERMUISTOREN: een oorspronkelijk op vier rondhouten geplaatst, aan de buitenzijde geheel met leien bekleed, houten vleermuisverblijf in de vorm van een afgeknotte piramide met aan een zijde een uitbouwtje met inkruipsleuf. De rondhouten palen werden bij de verplaatsing van de toren in 1931 vervangen door gemetselde pijlers.

Vermoedelijk enige in Europa overgebleven vleermuistoren en derhalve van algemeen belang uit het oogpunt der cultuur- en natuurhistorie.

Professor Duboisweg 2 6081 NJ Haelen BY Ja