Vlieghuis Europaweg 30, Coevorden

Tweede helft 19e eeuws boerderijcomplex, bestaande uit hoofdgebouw, schuur en bakspiker. Op plint van Bentheimer zandsteen rustend, uit baksteen opgetrokken hoofdgebouw, onder door riet gedekt wolfdak met windveren en toef. Het woongedeelte regelmatig ingedeeld: lichtgetoogde zesruitsschuifvensters en dito gepaneelde deuren met bovenlicht en vierruitsschuifvensters; staafankers. In voorgevel jaartalsteen. Het bedrijfsgedeelte uitgerust met staldeuren en -vensters; verzorgde achtergevel met geschilderde geprofileerde en van imposten voorziene zandstenen baanderdeur-omlijsting en staldeuren in eveneens zandstenen omlijsting; vensters met gietijzertracering. Op het erf deels uit steen, deels uit houten delen opgetrokken vakwerkschuur onder deels pannen, deels stro gedekt zadeldak tussen met stro beklede topgevels; opgeklampte deuren. Eveneens op het erf bakspiker; eenvoudig bakstenen gebouwtje onder thans met golfplaten belegd zadeldakje tussen met hout beschoten topgevels met windveren; hoekschoorsteen; opgeklampte deur; halfrond gesloten vensters met gietijzertracering.

Vlieghuis Europaweg 30 7742 PR Coevorden Ja
I 2678 Coevorden