19e eeuws boerderijcomplex bestaande uit boerderij met achterbaander, grote schuur en stookhok met varkenskot. De boerderij onder deels pannen deels rieten wolfdak met uilebord aan achterzijde; windveren, staafankers, eenvoudig geprofileerde gootlijst; onderkelderde uitkubbing; schuifvensters; getoogde baanderdeuren met wybertvensters, rechtgesloten staldeuren en vierkante en rechthoekige stalvensters. De grote schuur deels uit steen deels uit hout opgetrokken en gedekt door een (thans gedeeltelijk met golfplaat belegd) rieten schilddak. Bakstenen stookhok met varkenskot onder pannengedekt zadeldak, deur, halfronde vensters met tracering, windveren, schoorsteen. Het erf grotendeels nog met keitjes bestraat.

Markeweg 2 9409 TH Loon Ja
AA 472 Assen