Wittevrouwenstraat 34, Utrecht

Pand met drie bouwlagen, met zadeldak loodrecht op de straat.

Op de Monumentenlijst staan reeds vermeld de panden Wittevrouwenstraat 26, 28, 30 en 32, met als omschrijving: "Pand met klokgevel, serie van vier, vrijwel onversierd, XVIII".

In feite werd in 1709 op het erf van de voormalige Wittevrouwenabdij een rij van zeven woningen gebouwd met klokgevels van twee traveeën breed, drie bouwlagen en zadeldaken loodrecht op de straat. de panden hebben enkelvoudige balklagen evenwijdig aan de straat.

Aangezien het meest westelijke pand verloren is gegaan is er nu sprake van een serie van zes panden, die gezamenlijk bescherming behoeven.

Wittevrouwenstraat 34, tegenwoordig met een kroonlijst afgedekt, is een van deze panden.

Het pand is van architectonische waarde en van belang als deel van een vroeg 18e eeuws woonhuizencomplex.

Wittevrouwenstraat 34 3512 CV Utrecht Ja
A 3889 Utrecht