Zonstraat 23, Utrecht

Boerderij, bestaande uit een bouwlaag, een kelder en een kap met aan de voor- en achterzijde een wolfseind, loodrecht op de straat.

Het betreft hier een boerderij uit de tweede helft van de 18e eeuw. De structuur van het pand bleef in hoofdlijnen bewaard, met onder andere een kelder, opkamer en de zeer hoge kap met grenen spanten. De voor en achtergevel zijn ongepleisterde topgevels met vlechtingen. De kap is met pannen gedekt.

De boerderij is gelegen aan de Minstroom, in een voormalig warmoezeniersgebied dat in de 18e eeuw is verstedelijkt.

De boerderij is van bouwhistorisch belang als voorbeeld van een 18e eeuwse boerderij en tevens van belang voor de historische structuur van het Minstroomgebied en markant gelegen.

Zonstraat 23 3581 MP Utrecht Ja
Zonstraat 25 3581 MP Utrecht