Centraal op het voormalige Sassenpoortsbolwerk (thans Van Nahuysplein) gelegen FONTEIN, geschonken in 1892 door de Zwolsche burgerij aan burgemeester Mr W.C.Th. van Nahuijs, ter gelegenheid van diens 25-jarig ambtsjubileum. De fontein, die staat in een vierlobbig natuurstenen bekken, is vervaardigd uit een, rond een frame van constructie-ijzer aangebrachte, zink legering. Het geheel is uitgevoerd is uitgevoerd in zware neo-barokke vormen en is opgebouwd uit een onderbouw - bestaande uit vier consoles met vazen, waartussen vier mengvaten, en een bovenbouw - in de vorm van een kandelaar met driehoekig voetstuk met satire- en leeuwekoppen, schacht met festoen, schotel en naaldvormige bekroning. Aan der zijden het opschrift: 1867 5 october De Burgerij van Zwolle aan haren burgemeester W.C.Th. van Nahuijs 1892.

Fontein(D) Voorwerpen op pleinen en dergelijke Straatmeubilair oorspronkelijke functie Ja
Zwolle Centraal op het Van Nahuysplein, Zwolle, Zwolle Ja