Westeinde 16, Wezup

19e eeuws uit baksteen opgetrokken boerderij van het middenlangsdeeltype, onder aan achterzijde afgewolfd en grotendeels met riet gedekt schilddak met topschoorsteen; de zijschilden ter hoogte van het bedrijfsgedeelte zijn iets doorgetrokken en gedeeltelijk met pannen belegd. Drie zesruitsschuifvensters en strokendeur met bovenlicht in de voorgevel, waarlangs windveer en boeibord; de rechterzijgevel heeft eenzelfde indeling; boeibord en staafankers; in de linkerzijgevel strokendeur en enkel niet oorspronkelijke vensters; stroomlagen. In het bedrijfsgedeelte staldeuren en stalvensters; in de achtergevel baanderdeuren met mandeur en twee stalvensters met bovenlicht; windveren.

Westeinde 16 7852 TB Wezup Ja
L 18 Zweeloo