Kruisstraat 21, Zweeloo

19e eeuws boerderij-complex bestaande uit boerderij van het dwarsdeeltype en deels aangebouwde schuur. De boerderij is opgetrokken uit baksteen en wordt gedekt door een rieten wolfdak met uilebord; twee schoorstenen met bord. Zes- en vierruitsschuifvensters, strokendeuren met bovenlicht en getralied keldervenster in het woongedeelte; staldeuren en -vensters in het bedrijfsgedeelte. De linkerzijgevel is uitgerust met een bakstenen tandlijst.In de achtergevel grote getoogde baanderdeuren, twee staldeuren en drie vensters met gietijzeren tracering. Windveren. Staafankers. De schuur is gedeeltelijk opgetrokken uit baksteen, gedeeltelijk uit hout, wordt gedekt door een rieten schilddak en is voorzien van enkele deuren en vensters.

Kruisstraat 21 7851 AE Zweeloo Ja
G 3244 Zweeloo