Hogestraat 2, Druten

In 1874 naar ontwerp van architect P.J.H. Cuypers gebouwde, basilikale, driebeukige KERK onder met leien gedekt zadeldak.

De in neogotische stijl gebouwde kerk bezit een vijf traveeën lang middenschip; een transept; twee traveeën diep koor en een vijfzijdige koorsluiting. Naast de aangebouwde toren, de middenbeuk, de transeptarmen en het koor zijn zijbeukkapellen aangebracht. In de middenbeuk en het koor een houten tongewelf, in de zijbeuken en de kapellen een stenen kruisgewelf. De vensters van de lichtbeuk bevinden zich tussen de schippijlers. De zijbeuken kennen dwarskappen boven topgevels. Op de viering een open klokkentorentje met spits. In de koorvensters, de transeptvensters en de kleinere bijvensters zijn glas-in-lood ramen van F. Nicolas uit Roermond geplaatst.

Het neobarokke orgel dateert uit 1842 en is vervaardigd door F.C. Smits uit Reek; het orgelbalkon, met snijwerk uit de jaren 1847/1848, is afkomstig uit de R.K. Kerk van Oyen.

De uit 1874 daterende neogotische H.H. Ewalden-kerk is van architectuur- en cultuurhistorische waarde.

Hogestraat 2 6651 BK Druten Ja