Herv. Kerk. Laatgotische kruiskerk met vijfzijdig gesloten koor en een open achtzijdig torentje op de kruising, 1511-1518. Middel- eeuwse altaarsteen. Koorhek met snijwerk in renaissancestijl, XVI B. Preekstoel, 1664. Doophek in Lodewijk XVI-stijl. Koperen lezenaar, 1690. Koperen doopboog, XVIIc, Orgelgalerij 1871. Herenbank, XVIId. Tochtportaal, 1648. Grafmonument voor Francois van Bredehoff door J.P. van Baurscheit sr., 1723. Fragmenten van gebrandschilderd glas, XVIII. Twaalf rouwkassen, 1685-1785. In 16e eeuwse orgelkas een oud eenklaviers instrument met overwegend 17e eeuws pijpwerk. Klokkenstoel met klok van Geert van Wou, 1511, diam. 115 cm. Mechanisch torenuurwerk van Eijsbouts, voorzien van elektrische opwinding. Boven de westingang zit een houten zonnewijzer in houten omlijsting.

Raadhuisstraat 61 1474 HJ Oosthuizen Ja
E 999 Oosthuizen